FullSizeRenderEkonomsku školu završio u Herceg Novom, Fakultet za menažment u Beogradu. Magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu – odsek komunikologija, na temu „Krizni PR u srpskom sportu“ Doktorirao na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta, na  temu „Inovativne strategije odnosa s javnošću u savremenom menažmentu međunarodnih korporacija“.

Bavio se novinarstvom i javnim poslovima u kulturi, privredi i informisanju. Profesionalni novinar od 1986. Bio urednik  sportske rubrike dnevnog lista Politika, urednik sportske rubrike Ilustrovane politike, urednik  fudbalske rubrike dnevnog lista Sportski žurnal, urednik sportske rubrike Politike ekspres, urednik vikend izdanja Sportski žurnal, autor i voditelj emisije na TV Politika „Oko arene“.

Komentator u prvom dnevniku Radio televizije Srbije, urednik Jutarnjeg programa na TV Politika. Obavljao funkcije glavnog i odgovornog urednika lista Sportski žurnal od 1996. do 2000. Od 2006. do 2008.  bio glavni i odgovorni urednik nedeljnog lista Iliustrovana politika. U periodu od  2008..do 2010.obavljao dužnost glavnog i odgovornog urednika lista Sport, a od 2010 .do 2011. glavni i odgovorni urednik magazina Arena, Obavljao i funkciju  pomoćnika glavnog urednika Politike Ekspres. U periodu od 1993.do 2000. bio stalni kolumnista  i komentator  u Sportskom žurnalu.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavljao funkciju savetnika u sektoru za vazdušni saobraćaj. Poslove generalnog sekretara  u Ministarstvu  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavljao od 2012. do 2014. godine, kao i  funkciju savetnika za medije ministra za saobraćaj, infrastrukturu i energetiku,  od  2011.do 2012.

Dobitnik je Godišnje nagrade Sportskog žurnala za najbojeg novinara u 1991. Udruženje književnika Srbije dodelilo mu je 1995. nagradu  ’’Radoje Domanović“ za literarni doprinos u sportskom novinarstvu,, Dobitnik je posebnog priznanja Sportskog saveza Srbije „ Majske nagrade“, za izuzetno zalaganje, postignute uspehe i reprezentovanje srpskog sporta. Visoka škola za sport  dodelila mu je priznanje za višegodišnji doprinos stvaralačkom i analitičkom sportskom novinarstvu i razvoju sporta u Srbiji.

Nagradu „Zlatno pero Ljubiša Vukadinović“ dobio je od Udruženja novinara Beograda. Priznanje Atletskog saveza Srbije  primio je 1998.

Bio je član je Međunarodne asocijacije sportskih novinara AIPS, idejni pokretač “Udruženja za razvoj i afirmaciju fudbala u Jugoslaviji“, potpredsednik komisije za medije u Fudbalskom savezu Jugoslavije, član predsedništva Udruženja novinara  Beograda, direktor košarkaškog turnira “Beogradski TV turnir“, gostujući predavač na Fakultetu za menažment u sportu BK Univerziteta, autor ekskluzivnih  intervjua sa poznatim ljudima iz sportskog i kulturnog života, reportaža, vesti,  poblikacija, kataloga iz oblasti medija i sporta.

Učestvovao u mnogobrojnim panel diskusijama, simpozijumima, okruglim stolovima na teme vezane za Zakon o sportu, kao i na savetovanju o stanju sportske infrastrukture u organizaciji lista Danas. U listu Politika organizovao tribinu „Budućnost srpske košarke – kako dalje“.

Izveštavao sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008, Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji 2000, Svetskog prvenstva u Sjedinjenim Američkim Državama 1994 i Francuskoj 1998, sa tri finala Kupa evropskih šampiona, Bari 1991, Beč 1993. i Rim 2007, kao i sa mnogobrojnih značajnih reprezentativnih i klupskih takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Autor  je pet knjiga, „Šta je luđe sport  ili svet“, „Bora Stanković- osmeh na sedam jezika“, “Bez granica – Bora Milutinović“, “Odnosi s javnošću u sportu“, „Tišina očaja i treptaj nade“.

Angažovanje u nastavi: Sportsko novinarstvo, Menadžment u kulturi izdavaštva knjige i Digitalne komunikacije.