Prof. dr Dragan Nikodijević, dekan FKM i prorektor Megatrend univerziteta za naučnoistraživačku delatnost, dobitnik je priznanja “Zlatni beočug“ za “trajni doprinos kulturi Beograda“. Nagradu dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda. Eminentni žiri vrednovao je doprinos prof. Nikodijevića opštem kulturnom i naučnom razvoju Beograda i Srbije, uključujući i njegovo višegodišnje delovanje u akademskoj zajednici, posebno na Megatrend univerzitetu. Pored ostalog, prof. Nikodijević je autor desetak monografija i udžbenika iz oblasti marketinga i menadžmenta u kulturi i umetnosti.

Priznanje istog imena i značaja ove godine dobili su i drugi ugledni stvaraoci i kulturni radnici – medju njima Ašhen Ataljanc, Predrag Marković, Dragan Simeunović, Dragoljub Kojčić, Svetlana Bojčević, Nebojša Kundačina, Duško Novaković, i drugi.

Od kulturnih i naučnih ustanova, nagradjeni su Mašinski fakultet u Beogradu, Istorijski muzej Srbije i Muzej afričke umetnosti.

Priznanja će biti uručena na posebnoj svečanosti na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u četvrtak, 19. aprila u 11 sati.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: