Urednik i voditelj jutarnjeg programa na Radiju „Beograd 202“ Dejan Grujić održao je 7. decembra 2017. godine predavanje na Fakultetu za kulturu i medije i tom prilikom studentima našeg fakulteta preneo deo svog dugogodišnjeg voditeljskog iskustva na Javnom medijskom servisu Srbije.

Gospodin Grujić govorio je o načinu pripreme sadržaja za jutarnji program na radiju, o pripremi vesti, servisnih informacija, formatiranju radija, kao i transformaciji radija kao medija u svetlu novih tehnoloških promena u medijskoj sferi, odnosno uticaja ubrzanog razvoja društvenih mreža na „život“ radija. Studenti novinarstva imali su priliku da saznaju više i o govoru na radiju, šta je potrebno da bi radijski voditelj privukao i održao pažnju slušalaca, boji glasa, intonaciji i dinamici govora. Osim toga, urednik i voditelj emisije „Ustanak“ zajedno sa studentima održao je malu radionicu u kojoj su studenti imali priliku da se nađu na mestu radijskog voditelja i osete zahtevnost, ali lepotu tog posla.

Gost našeg fakulteta ovom prilikom naglasio je izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa mladim studentima Univerziteta „Megatrend“ i podsetio da su kadrovi Fakulteta za kulturu i medije pronašli svoje zasluženo mesto i na Radiju „Beograd 202“. Među njima je i Vanja Stamenković koja je svojim zalaganjem vrlo brzo dokazala kvalitet i, uz posao novinara, posle samo dve godine rada na popularnoj „Dvestadvojci“ dobila priliku da vodi emisiju na ovom radiju.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: