Knjige naših nastavnika i njihovi naučni radovi u periodičnim publikacijama bili su izloženi u Hali 2 na upravo završenom 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. U sredu, 26. oktobra, u večernjim časovima, uprava Univerziteta bila je organizovala susret s autorima naših udžbenika i prijateljima ustanove i studentima. Goste je pozdravio novi rektor, prof. dr Milomir Minić, a bili su prisutni i prorektori i dekani naših fakulteta.

Prof. emeritus Miloš Šobajić, umetnik svetskog ugleda, izložio je u okviru Sajma, svoje slike, instalacije i film pod zajedničkim naslovom „Zagubljeni spisi Marije Magdalene“.

Naši profesori s uspehom su učestvovali na sajamskim tribinama i promocijama. Prof. Dragan Nikodijević govorio je na tribini o srpskom kulturnom nasleđu u Mađarskoj. Prof. Vladimir Prvulović učestvovao je u razgovoru o kulturnoj dimenziji migrantske krize. Prof. Živko Kulić govorio je na tribini Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Prof. Ljiljana Manić govorila je na promociji knjige dr Ivane Spasović o ženama kroz istoriju. Prof. Milivoje Pavlović govorio je na promociji monografije o Vladimiru Putinu, i imao uvodno izlaganje na okruglom stolu o ćirilici u tržišnim komunikacijama. Doc. Maja Radonić uspešno je vodila sajamske programske aktivnosti.

Za studente Fakulteta za kulturu i medije ( s osnovnih i master programa ) bila je organizovana kolektivna poseta Sajmu i učešće na odabranim tribinskim aktivnostima.

Naš profesor Milivoje Pavlović nagrađen je na Sajmu specijalnim priznanjem za knjigu „Venac od trnja za Danila Kiša“, napisanu povodom osamdesete godišnjice rođenja i četvrt veka od smrti velikog srpskog pisca.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: